De ce GRATIS ?

Am fost pus de multe ori in incurcatura cand mi s-a adresat aceasta intrebare!
Imi era greu sa dau un raspuns care sa nu starneasca zambete si ganduri gresite asupra respectivei justificari!
Vedeti Dv cum stau treburile? In functie de cunoasterea si deschiderea la cunoastere pe care le manifestam si intretinem fiecare dintre noi, avem un anumit nivel de percepere a realitatii si ne abtinem cu greu sa nu judecam tot ce e in jur prin prisma cunoasterii noastre, in general destul de limitate.
Eu, spre exemplu, nu mi-am pus niciodata aceasta intrebare, "de ce gratis", traiesc asta, asa mi se pare normal sa fie si de aceea o fac. Acest obiectiv e pentru mine precum e aerul de important pentru viata, o fac aproape mecanic, precum respiram si aerul si nu consider ca ar fi ceva deosebit, care sa nasca atata mirare in jur! Recunosc insa ca uneori, ma simt singur, stingher in aceasta lume, care considera gesturile normale drept ciudatenii si este atat de legata de materialul din jur! Dependenta, legarea de material, este cauza a aproape toate marile nenorociri de pe aceasta lume!
Sunt popoare de anumite credinte, care la nasterea copilului si la moartea inevitabila ulterioara a individului, arata mana acestora, ca sa se vada ca au venit pe lume fara nimic si pleaca din lume fara a lua nimic cu ei! Este o realitate pe care noi, refuzam sa o intelegem, sa o analizam, sa o practicam!
Probabil ca nativ, eu am simtit dintotdeauna asta, fara sa constientizez neaparat printr-o abordare filozofica, religioasa sau stiintifica!
Sa nu se inteleaga ca daca eu am abordat aceasta atitudine, stau acum sa judec pe semenii mei care presteaza activitati oarecum asemanatoare celor practicate de mine si iau bani pentru asta!
NU! In viata, exista anumite niveluri evolutive si fiecare trece prin anumite etape, numai cand ajunge timpul pe fiecare. Asa ca fiecare dintre noi avem un rol, o menire pe lumea asta si fiecare suntem unici in aceasta evolutie, asa ca nu trebuie sa ne discreditam unii pe altii, numai pentru faptul ca suntem atat de diferiti!
Insa nimic nu ne poate opri sa fim apropiati si uniti in cele bune si doritori de cunoastere si evolutie benefica (scuzati pleonasmul).
Sunt un om modest, familia mea cheltuieste foarte putin pe mancare, pe haine si incaltaminte, masina noastra este o Dacia 1310 relativ batrana (1984), dar care nu necesita cheltuieli foarte mari pentru intretinere, asa ca daca avem asigurat mereu acest strict necesar, de ce sa cer bani cuiva pentru ca-i fac un bine???
Dimpotriva, eu, ma simt dator cand pot ajuta pe cineva si ii multumesc ca mi-a oferit prilejul de a ajuta, pentru ca asta, imi da un sentiment de implinire ca OM si o bucurie in suflet, care nu pot fi inlocuite cu nimic!
A nu se intelege ca ma bucur ca exista oameni bolnavi sau cu alte probleme ci doar ca ma bucur ca Dumnezeu m-a invrednicit a accede la cunoastere si ca ii indruma catre mine sa pot sa-mi folosesc toata priceperea pentru a-i ajuta, pe fiecare in felul lui... ma bucur ca pot fi de folos!
Iar tu, cititorule, poti experimenta alaturi de mine acest sentiment, ajutandu-ma acum, in orice fel vei crede ca poti!
Ca exemplu, poti informa prin trimiterea unui email listei tale de prieteni, adresa:

http://www.om.secretul.ro

unde sunt prezentate mai multe informatii importante despre actiunile mele.

Am nevoie de tine!


scrieti la: om@secretul.ro

back to prima pagina HOME

Va rugam reveniti!

 

Link-uri UTILE:     35% Economie de Combustibil si alte avantaje     Secretul Afacerilor Online de Succes     Secretul Sanatatii - Afla cum poti trata mai multe boli deodata     Aparat Casnic Automat, IEFTIN preparare LAPTE de SOIA     Plante cultivate Bio     Retete Culinare Vegetariene - Prelungeste-ti viata     Dispozitiv impotriva Atipirii la Volan     Icoane si Tablouri - Expozitie Inedita     Bioagricultura, Ecologie     30% Economie de Energie Electrica     Vindecari Miraculoase     Jocuri     Retete Culinare